Joko riittää keskinkertaisuus?
Ohjelmistoja voi tehdä paremmin.
Projektin voi määritellä päivässä.

Mikä on Houston Inc?

Mikä on Houston Inc?

Suomalainen Houston Inc. on ketterään projektijohtamiseen ja ketterään sovelluskehitykseen erikoistunut konsulttiyritys. Tarjoamme ykkösluokan ketteriä ohjelmistotiimejä suurten yritysten vaativiin projekteihin.

Mikä on Houston Inc?

Suomalainen Houston Inc. on ketterään projektijohtamiseen ja ketterään sovelluskehitykseen erikoistunut konsulttiyritys. Tarjoamme ykkösluokan ketteriä ohjelmistotiimejä suurten yritysten vaativiin projekteihin.

Ketteryys on organisaation tapa toimia, ei koodareiden sisäpiirijuttu. Ketteryys tarkoittaa, että keskitytään tuottavan työn tekoon, keskustellaan yli tiimi- ja organisaatiorajojen ja muistetaan, ettei mikään ole yhtä pysyvää kuin muutos.

Ketterä ohjelmistokehitys ei yksinään toimi. Yrityksesi johdon täytyy sitoutua noudattamaan ketteryyden periaatteita, eli teidän täytyy myöntää, ettette (tekään) osaa ennustaa tulevaisuutta. Ketterä strategian jalkauttaminen ja ohjelmistojen kehittäminen tarkoittaa, että luovumme yhdessä sellaisista työkäytännöistä ja ohjelmiston ominaisuuksista, jotka eivät johda paremman softan syntymiseen nopeammin.

Kun kehität ohjelmistoja kanssamme, saat tuotteesi nopeammin markkinoille.

Houston työllistää yli 50 agile-ohjelmoinnin ammattilaista. Houstonin liikevaihto vuonna 2012 oli 5,4M€. Houston on perustettu vuonna 2004.

Asiakkaamme

Nopeampi ja ketterämpi HS.fi

Helsingin Sanomat ja Sanoma Data aloittivat keväällä 2011 HS.fi uudistusprojektin, jonka tavoitteena oli uudistaa verkkohesarin konsepti ja taustateknologia. Teknologiauudistukseen kuului paitsi julkaisujärjestelmän päivitys myös uusi sovelluskerros, jonka toteutuksesta Houston vastasi.

Ongelma

HS.fi:n etusivu ei houkutellut tarpeeksi kävijöitä, joten sivuston konsepti päätettiin uudistaa. Samalla vanhentunut julkaisujärjestelmä haluttiin päivittää, jotta sivuston kehittäminen helpottuisi ja nopeutuisi.

Ratkaisu

Julkaisujärjestelmän ja sivuston kävijän väliin rakennettiin uusi teknologiakerros, joka hakee sisällön taustajärjestelmästä ja tarjoilee sen kävijälle. Uuden kerroksen avulla tavoiteltiin parempaa suorituskykyä ja joustavampaa kokonaisuutta.

Uudistus toteutettiin Houston Rockets –tiimillä. Projektin aikataulu oli kireä, vain 10 viikkoa. Rockets –tiimi otti haasteen vastaan ja toteutti Hesarin tarvitseman järjestelmän keväällä 2011 annetun aikataulun mukaisesti.

Hyödyt

Uuden ratkaisun myötä sivuston suorituskyky parani, mikä näkyy käyttäjille sivuston nopeampana latautumisena.

Uusi tekninen arkkitehtuuri mahdollistaa liiketoiminnan vaatimuksiin vastaamisen entistä nopeammin tulevaisuudessa.

”Olen todella tyytyväinen Houstonin tiimin asenteeseen ja työn laatuun. Monikaan yritys ei täytä alihankkijoille asettamiamme vaatimuksia, mutta Houston täytti vaatimuksemme ja ylitti odotuksemme.” Mikael Liljedahl, Helsingin Sanomat

Luottopäätös ilman paperinpyörittelyä

OP-Pohjola päätti jättää paperin historiaan luottohakemustensa käsittelystä ja siirtyä täysin sähköiseen luottopäätösjärjestelmään. Uusi luottopäätösjärjestelmä toteutettiin keväällä 2011 yhteistyössä Houstonin kanssa. Luottopäätöksen tekoon tarvitaan aina useampi henkilö, joilla täytyy olla valtuutus luoton hyväksymiseen. Kun luottohakemus kiertää paperilla henkilöltä toiselle, kuluu aikaa ja tapahtuu virheitä. Ongelma kasvaa, jos sama luottohakemus täytyy kierrättää päätöksentekijöillä moneen kertaan.

Ongelma

Uudessa järjestelmässä luottohakemus täytetään sähköisesti, jonka jälkeen hakemukselle valitaan hyväksyjät. Järjestelmä hakee automaattisesti listan kaikista luottohakemuksen hyväksyntään valtuutetuista henkilöistä riippuen mm. luoton kokonaissummasta ja vakuuksista.

Paikalliset pankit voivat määritellä omat rajat järjestelmään, jolloin yksi ja sama järjestelmä palvelee joustavasti kaikkia konttoreita.

Projekti toteutettiin Scrumilla 12 sprintin projektina. Jotta tiukka aikataulu saatiin pitämään, projektin aikana lyhennettiin sprinttejä ja pudotettiin vähemmän tärkeitä ominaisuuksia pois. Aivan kuten ketterässä kehityksessä pitääkin.

"Luottopäätös oli meille merkittävä projekti, jonka haasteina olivat tiukka aikataulu ja uudet teknologiat. Mielestäni Houston Inc:n konsulttien Scrum- ja teknologiaosaaminen täydensivät tiimiämme hyvin ja olen tyytyväinen heidän työpanokseensa. Haasteista huolimatta saimme projektin toteutettua annetussa aikataulussa ja budjetissa. Tällaisia lisää!" Maarit Lummila, OP-Pohjola, projektipäällikkö

Hyödyt

Paperinpyörittelyn poistuminen luottopäätösprosessista tarkoittaa, että luottopäätöksiä voidaan tehdä nopeammin ja prosessiin kuluu vähemmän työaikaa. Jokaisesta päätöksestä jää aukoton kirjausketju, jonka avulla päätöksentekoprosessi on helppo todentaa jälkikäteen.

Luoton hyväksymisrajoja on helppo muuttaa, koska järjestelmä pitää keskitetysti huolta oikeiden henkilöiden valinnasta päättäjiksi.

”Liiketoiminnan kannalta luottopäätösjärjestelmä oli odotettua suurempi muutos, positiivisessa mielessä. Sähköinen luottopäätös on iso edistysaskel erityisesti suurille pankeille.” Maarit Lummila, OP-Pohjola, projektipäällikkö

Kahdessa kuukaudessa näyttävä palvelusovellus matkapuhelimeen

Viestintäpalveluyhtiö Elisa kaipasi sovellusta, joka yhdistäisi sen omat palvelut älypuhelimen ominaisuuksiin. Toteutuksen haasteena oli kiveen hakattu aikataulu: palvelun täytyi olla tuotannossa kahdessa kuukaudessa; laitteen mainoskampanjan ajankohta ja laitteen myynnin käynnistäminen oli jo päätetty. Elisa halusi asiakkaiden vaikuttuvan uuden sovelluksen poikkeuksellisesta käyttäjäkokemuksesta.

Houstonin projektiryhmä ryhtyi kehittämään puhelimeen sovellusta, joka yhdistäisi Elisan palvelut ja laitteen ominaisuudet. Uusi sovellus suunniteltiin helppokäyttöiseksi työkaluksi kännykkäliittymän hallintaan.

Projektiryhmä sai vapaat kädet valita menetelmät ja tekniikat sovelluksen toteuttamiseen. Projektin aikataulu yhdistettynä kahdeksan hengen kehitystiimiin asettivat projektin raamit. Toiminnallisuuden laajuus jätettiin auki.

Projekti toteutettiin ketterin menetelmin, kuuden ohjelmoijan, testaajan ja käytettävyyssuunnittelijan voimin. Elisan vastuuhenkilöt keskustelivat jatkuvasti kehitystiimin kanssa toivottujen ominaisuuksien tärkeysjärjestyksestä, ja kehitystiimi pyrki sisäisesti mahdollisimman avoimeen ja tehokkaaseen keskinäiseen viestintään.

Elisa halusi ja sai wow-efektin herättävän sovelluksen etukäteen määriteltynä ajankohtana – itse asiassa sovellus sisälsi enemmän toimintoja ja paremman tuotteen, kuin he uskalsivat odottaa. Haasteeseen vastanneen projektitiimin osaaminen, kurinalaisuus ja sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin tekivät asiakkaaseen suuren vaikutuksen.

Etukäteen määritelty aikataulu valmiin sovelluksen julkaisemiselle loi painetta paitsi Houstonille myös Elisalle. Kun asiakkaalla oli mahdollisuus nähdä omin silmin tuotteen kehittyminen halutun kaltaiseksi ja pidemmälle, usko onnistumiseen ja arvostus Houstonin projektitiimiä kohtaan kasvoi. Täysin vapaiden käsien antaminen vaatii luottamusta, ja Houston lunasti heille annetun luottamuksen.

Elisa

Elisa on Pohjoismaiden johtava viestintäpalvelujen tuottaja ja on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla. Elisa toimii Pohjoismaiden lisäksi Baltian maissa ja Venäjällä. Palvelemme alueellisesti noin 2 miljoonaa kuluttaja-asiakasta ja kansainvälisesti noin 150 000 yritys- ja yrittäjäasiakasta tarjoamalla laajan valikoiman erilaisia liittymiä palveluineen. Elisa keskittyy kehittämään kuluttajille ja yritysasiakkaille ICT- ja online-palveluja. Liikevaihtomme vuonna 2009 oli 1,43 miljardia euroa. Henkilöstön määrä on noin 3 200. Elisa toimii globaalisti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja osoitteesta www.elisa.fi

Houston Inc: Elisan ketterä ja pitkäaikainen kumppani

Houston Inc. on tehnyt Elisan kanssa yhteistyötä vuodesta 2009. Yhteensä 22 Houstonilaista on ollut toteuttamassa kymmentä (10) Elisan tuoteprojektia. Houston on pitänyt meille 17 koulutustilaisuutta ketterästä kehittämisestä ja ketterästä projektijohtamisesta. Koulutuksista on valmistunut 61 sertifioitua product owneria ja 54 sertifioitua Scrum Masteria Elisalta. Houston on ollut vahvana kumppanina osallistumassa Elisan henkilöasiakasyksikön agiletransformaatioon.

Helsinki, Maaliskuu 2011

Kai Keinänen
Vice President, Consumer Technology Elisa Oyj

Houstonin esittely

Houstonin esittely

Houstonin toimitusjohtaja Tomi Ruotimo kertoo kolmen minuutin videolla Houston Inc:in synnystä, toiminnasta ja tulevaisuudesta!

Houstonin esittely

Houstonin toimitusjohtaja Tomi Ruotimo kertoo kolmen minuutin videolla Houston Inc:in synnystä, toiminnasta ja tulevaisuudesta!

Houston Rockets

Houston Rockets on ketterä sovelluskehitystiimi, joka koostuu kokeneista tiimipelureista.

Houston Rockets

Houston Rockets on ketterä sovelluskehitystiimi, joka koostuu kokeneista tiimipelureista.

Tilasit auton, mutta saitkin mopon. Lupasivat valmista kahdessa kuukaudessa, mutta kestikin vuoden. Älä tyydy keskinkertaisuuteen, kun asiat voi tehdä paremmin.

Houston Rockets on ketterä sovelluskehitystiimi, joka koostuu kokeneista tiimipelureista. Tiimimme kehittää ohjelmistotuotettasi 2-4 viikon pyrähdyksissä, sprinteissä.

Rockets-tiimisi tekee töitä ketterin periaattein, eli saat arvokkaimmat ominaisuudet valmiiksi ensin. Lisäksi voit muuttaa projektin suuntaa sitä mukaan, kun markkinat muuttuvat.

Työskentelytavan ansiosta pysyt jatkuvasti tilanteen tasalla ja varmistat, että lopputuloksena on mopon sijaan auto. Ei erehdyksiä. Ei kömmähdyksiä. Ei pettymyksiä.

Ellet ole tyytyväinen tilaamaasi Rockets-tiimiin, pääset meistä eroon heti. Palvelun irtisanomisaika on yksi sekunti. Hyvitykseksi kustannamme sinulle matkan nostalgisoimaan Niagaran vesiputouksille.

Houston Harakiri

Houston Harakiri on yrityksesi tilanteeseen räätälöity, 90 minuutin tietoisku ketterästä projekti­johtamisesta.

Houston Harakiri

Houston Harakiri on yrityksesi tilanteeseen räätälöity, 90 minuutin tietoisku ketterästä projekti­johtamisesta.

Mirja väittää tietävänsä, mitä projektissanne tapahtuu kuuden kuukauden päästä. Sinä teeskentelet uskovasi. Kannattaako elää valheessa? Vai olisiko aika taipua ketteräksi? Houston Harakiri on yrityksesi tilanteeseen räätälöity, 90 minuutin tietoisku ketterästä projektijohtamisesta. Tietoisku on tarkoitettu johtoryhmällesi ja vastaa näihin kysymyksiin:

 • Miksi kilpailijasi ovat jo ottaneet ketterät menetelmät käyttöönsä?
 • Kuinka ehdit kuoria kerman kilpailijoidesi nenän edestä?
 • Haluaisitko Amazon Kindle -lukulaitteen ikiomaksi?
 • Miten ketteryys pakottaa johtajat oikeisiin töihin?
 • Kuinka ketterät menetelmät leikkaavat tuotekehityskulujasi 62 %?
 • Miksi nykyinen projektimallinne on katastrofaalisen surkea?

Ennen tietoiskua pidämme kanssasi etukäteistapaamisen, jotta saamme tietoiskun räätälöityä teidän tilanteeseenne. Lukuisat käytännön esimerkit kokeneen ammattilaisen suusta herättävät takuulla johtoryhmäsi perinteisten projektimallien surkeuteen.

Suorasanaisen tietoiskun lisäksi edesautamme oppimistasi näillä: 10 kirjaa ketterästä projektijohtamisesta Yksi Amazon Kindle lukulaite valitsemallasi kirjalla

Jos et ole mistä tahansa syystä tyytyväinen Harakiriin, revimme laskusi, saat pitää kirjat ja Kindlen ja lisäksi koko johtoryhmäsi saa upeat japanilaiset harakiri-veitset. Tilaa tietoisku hintaan 1 850€ + ALV.

Houston Bootcamp

Boot Camp on kahden kymmentuntisen työpajan määrittelyprojekti. Lopputuloksena saat priorisoidun ja työmääriltään arvioidun suunnitelman, Release Planin.

Houston Bootcamp

Boot Camp on kahden kymmentuntisen työpajan määrittelyprojekti. Lopputuloksena saat priorisoidun ja työmääriltään arvioidun suunnitelman, Release Planin.

Määrittelijöiden armeija käytti kolme kuukautta projektin määrittelyyn. Lopputuloksena oli puhelinluettelon paksuinen dokumenttinivaska, jota kukaan ei ole lukenut. Kiinnostaisiko käyttökelpoinen suunnitelma kahdessa päivässä?

Boot Camp on kahden kymmentuntisen työpajan määrittelyprojekti, jonka lopputuloksena saat priorisoidun ja työmääriltään arvioidun suunnitelman, Release Planin.

Boot Camp toimii käytännössä näin:

 • Projektin sidosryhmät kootaan yhteen kahdeksi päiväksi.
 • Sidosryhmiltä puristetaan ulos ohjelmiston vaatimukset ja ominaisuudet.
 • Ominaisuuksien työmäärät ja prioriteetit arvioidaan 15 eri tekniikalla.
 • Ominaisuudet kerätään yhteen priorisoiduksi suunnitelmaksi.

Boot Camp on helppo ja nopea vaihtoehto pitkälle, tuskalliselle ja katselmointikierrosten täyteiselle määrittelyprojektille. Työpajat vetää kokenut ketterän sovelluskehityksen asiantuntija. Tehokkaan määrittelyprojektin lisäksi hintaan kuuluu 10 kirjaa ketteristä määrittely- ja suunnittelumenetelmistä.

Jos et ole mistä tahansa syystä tyytyväinen Boot Campiin saat rahasi takaisin. Lisäksi tarjoamme tiimillesi kahden päivän virkistysviikonlopun korvaukseksi.

Räätälöimme Houston Boot Campin hinnan aina tapauskohtaisesti, joten ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Houston Agiletohtori

Houston Agiletohtori

Agile Doctor on maksuton konsulttipalvelu, josta saat vastauksen mieltäsi askarruttavaan ketterän kehityksen kysymykseen. Lähetä kysymyksesi sähköpostipäivystykseen agiledoctor@houston-inc.com nyt.

Houston Agiletohtori

Lopputiimi haluaa kokeilla TDD:tä, mutta Saara haraa vastaan. Mitä teen? Sprint Planning tuntuu raskaalta ja väsyttävältä. Mitä teemme väärin? Kysy neuvoa ketterän kehityksen pulmaan Houstonin Agile Doctorilta!

Agile Doctor on maksuton konsulttipalvelu, josta saat vastauksen mieltäsi askarruttavaan ketterän kehityksen kysymykseen. Lähetä kysymyksesi sähköpostipäivystykseen nyt.

Agile Doctor voi auttaa jos olet:

 • Scrum Master
 • Product Owner
 • Ketterän kehitystiimin kehittäjä tai linjaesimies organisaatiossa, jossa tehdään ketterää sovelluskehitystä

Tohtoreina toimivat Houstonin kokeneet konsultit Pasi Honkanen ja Antti Kirjavainen. Molemmat Agile Doctorit ovat paitsi kokeneita sovelluskehittäjiä myös ketterän kehityksen valmentajia ja kouluttajia.

Agile Doctorin hinta on häkellyttävä 0€! Lisäksi lupaamme palauttaa rahasi, jos olet tyytymätön palveluun.

Lähetä kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen agiledoctor@houston-inc.com. Saat vastauksen työpäivässä.

Varaamme oikeuden julkaista kysymykset ja vastaukset niin, että kaikki nimet ja muut yksilöivät yksityiskohdat on poistettu sekä kysymyksestä että vastauksesta.

Tutustu Ketterän kehityksen ostajan oppaaseen!

Tutustu Ketterän kehityksen ostajan oppaaseen!

Ketterän kehityksen ostajan oppaasta saat ohjeet IT-projektin menestyksekkääseen ostamiseen.

Voiko Houstonille päästä töihin?

Voiko Houstonille päästä töihin?

Meille voi myös päästä töihin. Oheisesta videosta selviää miten.

Voiko Houstonille päästä töihin?

Meille voi myös päästä töihin. Oheisesta videosta selviää miten.

Yhteydenottopyyntö