Kuvassa näkyy sinisellä taustalla kolme älypuhelinta, joissa auki Logisnext Mitsubishin TruckTool mobiilisovellus

Case Mitsubishi Logisnext:
Nostamassa trukkiliike­toiminnan palveluita uudelle tasolle

Mitsubishi Logisnext Oy (MLE Oy) suunnittelee, valmistaa ja toimittaa korkean teknologian logistiikkaratkaisuja osana globaalia noin 12 000 työntekijän Mitsubishi Logisnext Groupia. Kun parhaillaan käynnissä olevan IoT-hankkeen pohjaa lähdettiin rakentamaan, Houston valikoitui kumppaniksi korkeiden teknologiavaatimusten vuoksi.

“Houston tuli käsipariksi tekemään kokonaisvaltaista järjestelmäsuunnittelua ja valikoitui kumppaniksi korkeiden teknologiavaatimusten sekä vahvan IoT-taustan vuoksi”, Mitsubishi Logisnextin Engineering Team Manager, Annukka Puotiniemi kertoo.

Liiketoimintahyötyä kokonaisvaltaisella järjestelmäarkkitehtuurilla

Houston ollut ollut apuna rakentamassa MLE:n liiketoiminnan digitaalista ekosysteemiä kokonaisvaltaisella aikaa kestävällä arkkitehtuurilla, joka on suunniteltu tehostamaan toimintatapoja sekä kehittämään työkaluja.

“Houstonin kanssa digitalisaatiota on lähestytty liiketoimintahyöty edellä. Ratkaisujen pitää palvella useita eri käyttötarkoituksia ja käyttäjiä, sekä tuottaa arvoa kaikille sidosryhmille, muuten homma ei toimi.”, Puotiniemi sanoo.

“Olemme lähteneet rakentamaan IoT-toiminnallisuutta ja tuomaan uusia digitaalisia palveluita liiketoimintaympäristöön. Arkkitehtuurin ekosysteemissä yhdistyy pilviarkkitehtuuri, data-analytiikka, datan jalostus ja visualisointi, identiteetin- ja pääsynhallinta, ja tietysti frontend-sovellukset kuten huolto-ohjelmiston mobiilisovellus.”

Nykyään B2B on saavuttamassa B2C-palvelujen käytettävyyden, joten asiakaskokemus on ollut valtavassa roolissa. Tämä näkyy MLE:n sovelluksissa huolellisesti suunniteltuina käyttöliittyminä ja näyttöön perustuvana päätöksentekona kerätyn tiedon perusteella.

Kohti langatonta trukkihuoltoa

Nykymaailmassa paras tuote ei itsessään enää riitä, vaan voittavalla yrityksellä on oltava myös parhaat palvelut, mikä tarkoittaa yhä enemmän digitaalisia palveluita.

Houston on tehnyt trukin data-analysointityökalun, jolla analysoidaan kentällä olevista trukeista kerättyjä tietoja. Se on verkkopohjainen tietojen visualisointityökalu, jolla on lähes miljardi datapistettä ja IoT-valmius.

“MLE:n tavoitteena on tulevaisuudessa mahdollistaa reaaliaikainen langaton kommunikaatio trukkien ja huollon välillä sekä tiettyjen perushuoltojen tekeminen etänä.”, selostaa Puotiniemi.

Ensisijaisesti trukeista kerätty data parantaa varaosa- ja huoltoliiketoimintaa.

“Trukista saatava tieto mahdollistaa, että pystytään paremmin etukäteen selvittämään, mikä trukissa voisi olla vialla. Tämä parantaa huimasti First time right -suhdetta, kun trukit saadaan korjattua ensimmäisellä käynnillä. Tämä johtaa asiakkaalla pienempään seisonta-aikaan ja parantuneeseen käyttöasteeseen. Meille se tarkoittaa tehokkaampaa huoltoliiketoimintaa, sillä huoltomiehen ajankäyttö on tehokkaampaa. Lisäksi dataa hyödynnetään myös entistä parempien tuotteiden kehittämiseen hyödyntäen oikeaa käyttödataa arvioiden sijaan.”

Rikastetulla datalla ratkotaan oikeita asioita

Jotta dataa voidaan hyödyntää, sitä täytyy osata käyttää oikein ja muodostaa datasta informaatiota. Pistemäisen datan sijaan täytyy luoda ymmärrys syy-seuraussuhdeketjulle.

“Ei riitä, että saadaan dataa, vaan sen saaminen siihen muotoon, että sitä voidaan jalostaa arvoa tuottavaksi tiedoksi, on kaikista tärkeintä.”, Puotiniemi selittää.

“Trukkiliiketoiminnassa tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että pelkästään ajonopeus ei vaikuta asiaan x, vaan myös ulkoiset olosuhteet kuten lämpötila yhdessä nopeuden kanssa vaikuttavat siihen”.

“On helppoa tehdä asioita oikein, mutta sen varmistaminen, että tehdään oikeita asioita, on paljon tärkeämpää ja siinä Houston on lunastanut kerta toisensa jälkeen.”

Kuvassa nainen, jolla on hiuksissa laineet ja kaulassa avainnaula

“On helppoa tehdä asioita oikein, mutta sen varmistaminen, että tehdään oikeita asioita, on paljon tärkeämpää ja siinä Houston on lunastanut kerta toisensa jälkeen.”

Annukka Puotiniemi

Engineering Team Manager, MLE Oy

Ota yhteyttä

Tomi Ruotimo

Chairman of the Board+358 40 544 3972tomi.ruotimo@houston-inc.com