Houston Inc x Väre: Väppi mobiilisovellus

Case Väre: Väppi Energy Coach

Mitä jos sanoisimme, että voit käyttää vähemmän rahaa ja pitää huolta planeetastamme vain puhelinsovellusta käyttämällä? Sellainen on Väppi. Ja paljon enemmän.

Tarvitsemme sähköä kaikkeen: se pitää meidät lämpiminä, sen avulla saamme työmme tehtyä, valmistamme sillä ruokamme ja pidämme yhteyttä toisiimme. Emme kuitenkaan halua maksaa siitä yhtään ylimääräistä. Myös ekologinen tietoisuus lisääntyy jatkuvasti, eikä kukaan halua sähkön aiheuttavan valtavia päästöjä. Sähkönkäytöstä on vaikeaa tehdä älykästä. 

Tässä kohtaa tarinaa me astumme sisään. "Huippuluokan ohjelmistokehityksemme on aina toiminut hyvin yhteen energiateollisuuden kanssa", sanoo palvelumuotoilumme johtaja Lasse Linna. "Uusin menestystarinamme on Väppi, henkilökohtainen energiavalmentaja, joka ohjaa sinua kohti älykkäämpää sähkönkäyttöä."

Väppin kunnianhimoisena tavoitteena on lisätä ihmisten ekologista tietoisuutta käyttödatan, analytiikan ja IoT:n avulla. Kunnianhimon ytimessä on asiakasportaali, verkkopalvelu ja natiivisovellus sekä iOS:lle että Androidille.

Ekologinen suunnannäyttäjä

Väppi on Savon Voiman ja kolmen muun suomalaisen energiayhtiön perustama uusi yritys Väre. "Väre on alan suunnannäyttäjä, joka haluaa lisätä asiakasarvoa digitaalisen teknologian avulla. Olemme sitoutuneet auttamaan heitä osaamisellamme", Linna sanoo.

Portaali tarjoaa paljon muutakin kuin tavallisen liittymä- ja laskutuserittelyn. Se on kattava ja monipuolinen käyttöliittymä, jossa on miellyttävä design ja joka pitää kirjaa kotitaloutesi käyttökustannuksista ja energiankulutuksesta. Lisäksi se tarjoaa interaktiivisen käyttökokemuksen, josta voi kehittyä henkilökohtainen ja ennakoiva energiatehokkuusvalmentajasi.

Henkilökohtainen energiavalmentaja ilmenee henkilökohtaisten kulutushälytysten asettamisena ja säätämisenä, pörssisähkön hinnan tarkkailuna ja lähes reaaliaikaisena energiankulutuksen kartoituksena.

Portaali on myös integroitu sääpalveluihin ja kaukolämpöjärjestelmiin. Asiakkaalla, jolla on aurinko-, tuuli- tai vesimikrotuotantolaitos, on mahdollisuus liittää tuotantolaitteensa Väppiin reaaliaikaista tuotannon seurantaa varten.

Asiakaskokemus on etusijalla

"Otimme käyttöön AWS-pilviarkkitehtuurin sekä Cognito- ja SSO-työkalut taataksemme ensiluokkaisen asiakaskokemuksen. Vielä kiehtovampaa on se, että Väppin myötä Väre tuo jokaisen kanta-asiakkaan taskuun up-sell-kanavan. Kaikki tämä on ennen kaikkea huolellisen suunnittelun tulosta", Linna hymyilee.

Väppi auttaa myös seuraamaan laskuja ja tarjoaa tietoa: palvelu kertoo esimerkiksi sen, että käytit tällä viikolla kolme prosenttia vähemmän energiaa kuin viime viikolla.

Taistelu tylsyyttä vastaan

Väppiä kehitetään jatkuvasti, jotta energiankulutusta voidaan seurata entistä paremmin ja hyödyntää tulevaisuudessa IoT-sovelluksia. Tärkein osa on kuitenkin tiimin ja asiakkaan työ ja panostus asiakaskokemuksen eteen. Missiona on muuttaa tylsä koti-infrastruktuuri dynaamiseksi ja yksilölliseksi ponnistukseksi kohti viisaampaa ja vihreämpää kulutusta. Ja koska tämä tehdään miellyttävällä ja selkeällä suunnittelulla ja ystävällisellä äänensävyllä, asiakkaat palaavat varmasti palvelun pariin.

Henri Ihalainen, CDO, Väre

"Asiakkaamme ovat ottaneet Väppi-mobiilisovelluksen erinomaisesti vastaan. Olemme tyytyväisiä Houstonin meille toimittamaan palveluun.”

Henri Ihalainen

CDO, Väre
Haluatko lisätietoja?

Sukella Väreen maailmaan

Ota yhteyttä

Tomi Ruotimo

Chairman of the Board+358 40 544 3972tomi.ruotimo@houston-inc.com