Saavutettavuus

Saavutettavuusikoni

Yli 1,2 miljoonaa suomalaista tarvitsee esteettömiä digitaalisia palveluja.

Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG, Web Content Accessibility Guidelines) avulla verkkosisällöstä voidaan tehdä saavutettavampaa ensisijaisesti vammaisille, mutta myös kaikille käyttäjävälineille, kuten matkapuhelimille.

Saavutettavuudessa on neljä periaatetta

Verkkosisällön saavutettavuutta koskevat standardisoidut ohjeet rakentuvat neljän periaatteen ympärille:

  • Havaittavuus

  • Käytettävyys

  • Ymmärrettävyys

  • Kestävyys

Näin arvioimme saavutettavuutta

Näiden neljän periaatteen noudattaminen tekee verkkosivustosta saavutettavan. Tässä meidän metodimme sen varmistamiseksi:

Arviointi

Tarkistamme verkkopalvelusi teknisen saavutettavuuden työkalujen avulla ja teemme manuaalisen tarkistuksen. Testaamme näppäimistön, näytönlukijan sekä värien kontrastin ja resoluution.

Sisältö

Tarkistamme sisällön saavutettavuuden. Kuvissa ja painikkeissa on tietoa, jotka tulisi tallentaa avoimena tekstin. Tarkistamme, että videot ja äänitallenteet on saatavilla tekstimuodossa.

Raportointi

Laadimme havainnoistamme raportin, joka sisältää luettelon WCAG 2.1 -kriteerien noudattamisesta ja erittelyn havaituista puutteista.

Samalla kun esittelemme raportin, kerromme verkkopalvelun kehittämisestä vastaaville henkilöille seurantatoimenpiteistä. Halutessanne toimitamme raportin lisäksi verkkosivujen saavutettavuuslausuman. Voit lukea lisää esteettömyysraportista täältä: https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/saavutettavuusseloste/

Toimintasuunnitelma

Teemme toimintasuunnitelman ja kustannusarvion tarvittavista muutoksist, jotta saavutettavuusvaatimukset täyttyvät.

Pystymme ohjeistamaan kehitettävät kohdat kokonaisvaltaisesti sisällön, visuaalisen suunnittelun ja ohjelmistokehityksen näkökulmasta.

Ota yhteyttä

Tomi Ruotimo

Chairman of the Board+358 40 544 3972tomi.ruotimo@houston-inc.com