Case Elisa: pitkä kumppanuus jatkuvan kehityksen parissa

Case Elisa: pitkä kumppanuus jatkuvan kehityksen parissa

Vain muutos on pysyvää, sanotaan. Se pätee hyvin myös Suomen johtavan teleoperaattorin Elisan kuluttajaliiketoimintaan. Markkinajohtajana ja 5G-teknologian pioneerina Elisa raivaa tietä digitalisaatiolle sekä IoT-ratkaisuille, luoden loputtomia mahdollisuuksia ohjelmistokehittäjille.

Houston Inc.:in ja Elisan kumppanuus alkoi vuonna 2008. Siitä lähtien Houstonin asiantuntijat ovat olleet olennaisena osana sekä kehittämässä että luomassa Elisan kuluttajaliiketoiminnan jatkuvaa end-to-end -perustaa.

“Panostimme Elisan tiimin rakentamisessa erityisesti monipuoliseen osaamiseen, jotta saisimme useita näkökulmia kehitykseen. Houston Inc. oli tuore ketterä toimija, joka toi tiimiin senioritason näkemyksellisyyttä ja ketteriä toimintamalleja”, sanoo Elisan Technical Product Owner Mika Löytänen.

Uteliaalla asenteella kohti kehitystä

Elisa löysi Houstonista etsimänsä: halun luoda, kokeilla rohkeasti ja löytää tukea ketteriin prosesseihin. “Houstonin kanssa on ollut helppoa kokeilla uusia asioita, sillä Houston kannustaa rohkeaan kokeiluun ja nopeaan oppimiseen kokeilun ja erehdyksen kautta”, sanoo Löytänen. “Kokeilemisen kulttuuri on johtanut moniin parannuksiin matkan varrella.”

Elisan kuluttajaliiketoiminnan kehitystiimi työskentelee kahden viikon sprinteissä, Scrumia hyödyntäen ja ketteryyden filosofiaa noudattaen. “Tärkeintä on ketterä asenne. Uskomme, että tiimit löytävät oman tapansa toimia, sillä sama malli ei sovi kaikille”, sanoo Löytänen.

“Elisa on isoksi yritykseksi yllättävän ketterä. Saamme työskennellä hyvin vapaasti ja päättää itse, mitä teknologioita ja työkaluja käytämme sekä miten haluamme organisoitua. Se on johtanut siihen, että työt hoituvat aina hyvin eikä kiireen tuntua synny”, sanoo Houstonin ohjelmistokehittäjä Mikko Vestola.

Luottamus synnyttää innovaatioita

Houstonilaiset ovat tunnettuja Elisalla laadukkaasta ja tehokkaasta työstä, mutta myös itsensä johtamisesta. 

“Houstonilaiset ovat itsenäisiä ja ketteriä työntekijöitä, mikä helpottaa meidän elisalaisten työtä; he ovat itseohjautuvia ja uskaltavat tuoda näkemyksiä ja kehitysideoita ja myös toteuttaa niitä ilman ulkopuolelta tulevaa ohjausta”, kehuu Löytänen.

Houstonilaiset kiittelevät myös Elisan kulttuuria: “Ilmapiiri ja työympäristö Elisalla ovat hyviä ja luottamus on vahva. Elisa kohtelee meitä kuin omiaan ja luottaa siihen, että tiedämme mitä teemme. Meitä kohdellaan samalla tavalla kuin talon omia ohjelmistokehittäjiä. Mielipiteitä kuunnellaan ja kunnioitetaan silloinkin, kun ne poikkeavat Elisan näkemyksistä”, kehuu Houstonin Jani Ihalainen.

Ketteryys johtaa hyviin tuloksiin

End-to-end -kehittäminen tähtää tuomaan uusia tuotteita markkinoille mahdollisimman nopeasti ja saumattomasti.

“Operaattorikenttä on hyvin kilpailtu ja ympäristö muuttuu jatkuvasti. Meidän tulee reagoida nopeasti ja tehdä päätöksiä tiukalla aikataululla. Houstonin avulla olemme pystyneet virtaviivaistamaan prosessejamme, nostamaan laatua ja saaneet hommat hoidettua tehokkaammin.”

Houstonilaiset ovat samaa mieltä: “Olemme kehittäneet tiimin toimintamalleja ja luoneet useita ominaisuuksia ja palveluita loppukäyttäjille.” 

“Tulokset näkyvät hyvin konkreettisesti työssäni”, sanoo Houstonin ohjelmistokehittäjä Teemu Sillantaus. “Uusien tuotteiden kehittäminen ja tuotemuutosten jalkauttaminen on näkynyt suoraan Elisan tuotossa.”

Asiakaskokemus synnyttää merkitystä

Houstonilaiset löytävät työstään syvää merkitystä: “On helppoa nähdä, kuinka työmme vaikuttaa suoraan miljoonien asiakkaiden tyytyväisyyteen.”

Vähäinen palaute tarkoittaa usein hyvää palautetta back-end -kehityksen alueella. Vaikka koodia ja automaatiota testataan laajasti ennen julkaisua, niin suuri asiakasmäärä lisää aina riskejä.

“Virheiden korjaaminen jälkikäteen on usein työlästä ja kuormittaa asiakaspalvelua”, Löytänen sanoo. "Huolellisuus ja luotettavuus ovat ehdottoman tärkeitä kriteerejä, kun palkkaamme kehittäjiä."

“Elisa on erittäin asiakaskeskeinen ja vaativa. Se luo tiettyjä odotuksia ja painetta kehittämisen suhteen. Mutta koska Elisa haluaa aina laatua ennen kaikkea, niin olemme pystyneet saattamaan työt laadukkaasti maaliin ilman kiireen tuntua”, sanoo Houstonin Ville Niskala.

Elisan ja Houston Inc.:in yhteistyö on ollut hedelmällinen jo 14 vuoden ajan – ja vasta alussa.

Mika Löytänen, Technical Product Owner, Elisa

“Houstonin avulla olemme pystyneet virtaviivaistamaan prosessejamme, nostamaan laatua ja saaneet hommat hoidettua tehokkaammin.”

Mika Löytänen

Technical Product Owner, Elisa
Tutustu Houstonilaisiin

Voimme tarjota tiimin tai yksittäisiä kehittäjiä projektiisi.

Ota yhteyttä

Tomi Ruotimo

Chairman of the Board+358 40 544 3972tomi.ruotimo@houston-inc.com